• Facebook
  • Instagram
PinchOfSalt
  • Sinterklaas
  • Proefbox
  • Feestgebak
  • Sweet Bites
  • Dessertenbuffet
  • Bestelformulier
  • Contact
  • FAQ
Select Page

Events template

[CONTENT]

Recente reacties

    Pinch of Salt

    Leuvensesteenweg 258
    3390 Sint-Joris-Winge
    (aan het gouden kruispunt)

    supported by MM Projects bv
    BE0667.906.861

    • Follow
    • Follow
    Contacteer mij

    Nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte
    van leuk en lekker nieuws
    vanuit het aterlier.

     

    Ik schrijf me in!

    pinchofsaltpastry

    Gebak & dessertenbuffetten voor feestelijke momenten
    🌱 Deels melkvrij, andere allergenen op vraag
    📍 Sint-Joris-Winge
    ✨ Bestellen via website

    LA VIE EN ROSE Ik merk dat mijn stijl verandert, LA VIE EN ROSE
Ik merk dat mijn stijl verandert, of dat ik misschien gewoon veelzijdiger ben 😉 
Binnenin het gebak werk ik nog altijd niet met kleurstof omdat ik de meerwaarde niet zie. Kwaliteit en smaak moet prioriteit blijven. Voor een red velvet moet je dus niet bij mij zijn. (Kleine uitzondering: voor een gender reveal kleur ik wel met plezier de botercrème)
In de afwerking maak ik het wel graag persoonlijk, en als kleuren dat qua thema of voorkeur ondersteunen, kan ik dat alleen maar aanmoedigen, binnen de stijl van PoS uiteraard. 🌈 
De foto’s van beide roze taartjes kreeg ik van de mama’s toegestuurd. Zo fijn om fijne woorden en mooie foto’s te mogen ontvangen! Daar doe ik het voor: Mee vorm geven aan jullie mooiste, zoete herinneringen. 🥰
Oohja: Ik krijg heel vaak inspiratiefoto’s door met suikerpasta. Heel leuk om een stijl of thema door te trekken, maar ik heb er geen ervaring mee, laat staan geduld voor 😇 Soms is het heel makkelijk om de stijl op een andere manier te creëren, soms wijkt het te hard af, en dan laat ik je dat ook eerlijk weten. 
Zelf een feest met gebak in het vooruitzicht? Laat je gerust inspireren op mijn foto’s, Pinterestfoto’s, deco die je gebruikt voor het feestje, een geboortekaartje, … en ik bekijk graag de mogelijkheden!
Liefs,
Marlies 👩🏻‍🍳
    BRUIDSBÛCHE Ja! Deze krijgt meer dan terecht oo BRUIDSBÛCHE 
Ja! Deze krijgt meer dan terecht ook een plekje tussen de bruidstaarten (die ik niet zo consequent aan het posten ben als ik me had voorgenomen 🫢) die ik met jullie wil delen. Twee voorbeeldjes nog wel! 
Waarom ik fan ben? Wel:
- “nekeer iets anders” - en ja, ik maak de gestapelde bruidstaarten ook op jullie maat, maar dit gaat jullie (gasten) nog langer bijblijven én over gesproken worden! 
- makkelijker om te snijden - en ja, ik geef altijd uitleg aan de verantwoordelijke ter plaatse over hoe je een gestapelde bruidstaart best versnijdt, maar bij de bruidsbûche is dat zoveel gemakkelijker en minder stress! En ja hoor, jullie kunnen nog steeds een aansnijmomentje houden! 
- meerdere smaken - en ja, dat kan met een stapelde bruidstaart ook, maaaaaaaar je gasten kunnen hierbij niet altijd de smaak kiezen omdat ze ‘afnemen’ van het deel/smaak waar er op die moment van gesneden wordt. Bij een bruidsbûche kan je 2 makkelijk kanten tegelijk aansnijden en kunnen je gasten kiezen tussen smaken. #keuzestress 
Om de smaak/smaken voor jullie bruidstaart te kiezen, kan je komende zaterdag (18oktober) een PROEFBOX bestellen. Bestellen kan eenvoudig via de website (link in bio).
Liefs,
Marlies 👩🏻‍🍳
    OP MAAT
Ja, echt - hoe meer jullie, hoe beter! 🥰
Op basis van wat je mooi vindt, of wat bij je feest past. 
S&G wilden graag:
- horizontale ruffles/textuur.
- de ‘bloemen in een sliert’. Tijdens onze afspraak kozen ze voor wit/groen, maar achteraf kreeg ik foto’s van de bruidegom met de kostuumkleuren van hem en hun zoon en werden de bloemen van het bruidsboeket en de taart hierop afgestemd door de bloemist. (IN LOVE met het kleurenpalet!)
- een topper op maat, gebaseerd op hun trouwlogo. Altijd door de beste @studio.kiki.ontwerp ✨
Misschien nog een wist-je-datje? 
✅Alle bloemen (m.u.v. eetbare) worden getapet met een voedselveilige tape. Zo kan de bloem geen sap afgeven aan de taart, en blijven ze langer mooi. 
❌Giftige bloemen, te frêle bloemetjes of bloemetjes die makkelijk kleine stukjes verliezen als je eraan komt, verwerk ik niet. Vb. gipskruid. Sorry not sorry!
    JULLIE GROTE DAG die vraagt om een feest op maat. JULLIE GROTE DAG
die vraagt om een feest op maat.
Met of zonder bruidstaart.
Maar als je voor eentje kiest, dan liefst helemaal naar jullie wensen: We gaan kijken naar wat jullie mooi vinden. Of dat nog maar een vaag idee of al een heel uitgesproken beeld is. 
Van texturen, opbouw en grootte (al is dit laatste vaak gelinkt aan jullie aantal gasten), soorten en positionering van eventuele bloemen, al dan niet kleur toevoegen, mogelijke extra persoonlijke details, …
Tip: Laat je inspireren door Pinterest en de social media van cake designers. Bekijk verschillende stijlen, zo kom je vaak snel te weten wat je wel en niet mooi vindt. 
Oohja, ik ga het elke dag herhalen, maar je kan de proefbox van 18 oktober nog bestellen om ook qua smaak te ontdekken wat het beste bij jullie voorkeuren past! 😋
Liefs,
Marlies 👩🏻‍🍳
    HET HOOGSEIZOEN ZIT EROP & een kleine vooruitblik! HET HOOGSEIZOEN ZIT EROP
& een kleine vooruitblik!
“Wat is het hoogseizoen?” hoor ik je denken. Wel, de periode waar er beduidend meer en grotere feesten op de planning staan. Ik heb heel het jaar door feesten voor verjaardagen, babyborrels, bedrijfsevents, … maar in mijn sector gaat het dan voornamelijk over alle huwelijken die van april tot september voor veel meer werk en het meeste omzet zorgen - jep, naast fijne herinneringen creëren en veel voldoening in de job, is dat ook belangrijk 🤭
Nu het hoogseizoen gedaan is, focussen we volop op de feestbrochure van 2026. Zoals elk jaar herbekijk ik nu het aanbod (spoiler: er komt een aanvulling 🤭) en de prijzen zodat we deze later deze maand kunnen communiceren voor volgend jaar.
Bij een pronkgebak zijn zowel de smaak als de afwerking super belangrijk. 
Voor de afwerking kan ik je hier online al inspireren, en deel ik deze week elke dag een bruidstaart van het afgelopen hoogseizoen. 
Omdat dat voor de smaak uiteraard moeilijker is 😉 staat er terug een PROEFBOX gepland op zaterdag 18oktober. 
Dit is een doosje met 6 verschillende smaken gebak die je een eerste idee geven van de mogelijkheden qua smaken en combinaties. 
De proefbox is trouwens niet alleen voor trouwkoppels: Heb jij binnenkort een verjaardag, communie, … en kan je moeilijk kiezen tussen de smaken van het gebak, ben je een zoetebek of gewoon nieuwsgierig, … ook dan is de proefbox ideaal voor jou!
Bestellen kan via de website! 
Heb je feestplannen en vragen over afwerking of smaken, 
aarzel dan niet om me te sturen! 
Liefs,
Marlies 👩🏻‍🍳
    🩷GENDER REVEAL💙 Ik mag regelmatig gender re 🩷GENDER REVEAL💙
Ik mag regelmatig gender reveal taartjes maken, je kent ze wel (of nog niet), zo’n taartje dat langs binnen blauw kleurt bij een jongen of roze bij een meisje. Het gebak is dan neutraal van kleur (meestal vanille of chocolade) en de botercrème ertussen is dan gekleurd. 
Soms weten de ouders zelf al het geslacht en willen ze het zo delen met hun dierbaren, soms heb ik de primeur en komen de ouders het via mijn gebak zelf pas te weten. Het laatste vind ik zelf altijd spannend! 😍
De blauwe en roze kleuren komen vaak terug in de afwerking, maar ook dit leuke ‘what will it bee’-thema 🐝 wou ik nog even met jou delen! 😍
    Volg op Instagram

    © Pinch of Salt 2021 – Alle rechten voorbehouden | Privacybeleid